Ons assortiment

Thuja occidentalis 'Brabant'

De Thuja occidentalis 'Brabant' is een snelgroeiende, winterharde conifeer die ideaal is voor gebruik als haagplant vanwege zijn dichte en zichtdichte groei. Deze conifeer heeft een frisgroene kleur, verandert met de seizoenen, en kan een hoogte bereiken van 2.5 tot 10 meter, afhankelijk van de verzorging en snoei.

Thuja occidentalis 'Smaragd'

De Thuja occidentalis 'Smaragd' is een populaire haagconifeer met een compacte, kegelvormige groeiwijze en opvallend smaragdgroene kleur. Deze snelgroeiende en winterharde conifeer is geschikt voor gebruik als dichte haag maar ook prima als solitaire plant.

Thuja plicata 'Atrovirens'

De Thuja plicata 'Atrovirens' is een snelgroeiende, winterharde conifeer met een smalle, conische vorm en glanzende, wintergroene bladeren. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant stelt weinig eisen aan de standplaats.

Thuja plicata 'Excelsa'

De Thuja plicata 'Excelsa' is een snelgroeiende conifeer waardoor hij ideaal is voor het creëren van een dichte haag in korte tijd. Deze winterharde plant heeft een smalle, conische vorm en donkergroene, glanzende bladeren die het hele jaar door hun kleur behouden. De Thuja plicata 'Excelsa' is onderhoudsvriendelijk en gedijt goed in verschillende grondsoorten.

Thuja plicata 'Gelderland'

De Thuja plicata 'Gelderland' is een snelgroeiende, winterharde conifeer die ideaal is voor gebruik als haag vanwege zijn dichte groei en donkergroene, groenblijvende bladeren. Deze conifeer is eenvoudig te snoeien en gedijt goed in vrijwel elke grondsoort.

Thuja plicata 'Martin'

De Thuja plicata 'Martin' is een snelgroeiende, winterharde conifeer met donkergroene, glanzende bladeren die het hele jaar door hun kleur behouden. Deze conifeer is ideaal voor het creëren van een dichte haag vanwege zijn compacte en smalle groeiwijze. Hij kan goed gedijen in verschillende grondsoorten, mits de bodem goed doorlatend is.

Prunus laurocerasus 'Novita'

De Prunus laurocerasus 'Novita', ook bekend als laurierkers, is een snelgroeiende, winterharde heester die een hoogte kan bereiken van 3 tot 4 meter en het hele jaar door groen blijft. Deze plant is eenvoudig te onderhouden, verdraagt snoei uitstekend en is geschikt voor diverse standplaatsen. De 'Novita' biedt een robuuste, blikdichte haag die ideaal is voor privacy en wordt beschouwd als een van de meest populaire haagplanten in Nederland.

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

De Prunus lusitanica 'Angustifolia', ook bekend als de Portugese laurier, is een groenblijvende haagplant met dikke, leerachtige bladeren en een dichte, compacte groeiwijze. Deze plant bloeit in het voorjaar met mooie, witte bloemtrossen en is populair bij vlinders en bijen. De 'Angustifolia' is winterhard, geschikt voor diverse grondsoorten, en biedt een stijlvolle, onderhoudsarme haag die extra beschutting en privacy biedt.

Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' is een smal opgaande, wintergroene conifeer met blauwgroene naalden. Deze cipres kan een hoogte bereiken van 6 tot 10 meter en is ideaal voor het creëren van verticale accenten in de tuin. De 'Columnaris' is onderhoudsarm en gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond.

Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' is een wintergroene conifeer met opvallend goudgeel loof, dat het hele jaar door zijn kleur behoudt. Deze langzaam groeiende cipres kan een hoogte bereiken van 3 tot 5 meter en heeft een smal, kegelvormig silhouet. De 'Ivonne' is ideaal voor gebruik als haagplant of solitair en gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond.

Chamaecyparis lawsoniana 'Van Pelt's Blue'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Van Pelts Blue' is een slanke, kegelvormige conifeer met dicht opgaande takken en blauwgroene naalden. Deze wintergroene boom is ideaal voor het creëren van verticale accenten in de tuin. De 'Van Pelts Blue' is onderhoudsarm en gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond.

Cupressocyparis leylandii

De Cupressocyparis leylandii, ook bekend als de leylandcipres, is een snelgroeiende conifeer die kan uitgroeien tot een hoogte van wel 50 meter. Deze groenblijvende boom is een kruising tussen de Cupressus en de Chamaecyparis, wat resulteert in een stevige, winterharde plant die ideaal is voor gebruik als haag of omheining.

Juniperus scopulorum 'Blue Arrow'

De Juniperus scopulorum 'Blue Arrow', ook bekend als de jeneverbes, is een smal opgaande conifeer met schubvormige, grijsblauwe tot blauwgroene bladeren die in de winter een intens staalblauwe kleur aannemen. Deze winterharde plant kan een hoogte bereiken van 200-250 cm en is ideaal voor gebruik als solitaire plant of in smalle hagen. De 'Blue Arrow' is onderhoudsarm en heeft een cipresachtig uiterlijk, wat hem een elegante toevoeging maakt aan elke tuin.

Vormsnoei - PONPON

Een groot deel van ons assortiment is ook vormgesnoeid verkrijgbaar.